Kit Recette ESB
- Artikel-Nr.: KR_002

Brew the Extra Special Bitter from the blog post!
Beschreibung
Brew our ESB Amber:
English malts and caramel malts will give you a "biscuity" result with notes of dried fruits, perfectly matching the herbaceous and earthy side of the proposed hops.
The pack includes the malt, the hops and the yeast necessary for the realization of the recipe, for a brew of 23 liters.
- Brewing in a single rack
- Attention, the malt is not crushed if you want the crushing of the grain then choose the option "crushing malt kit".
- We cannot yet offer retail hops, therefore we recommend that you keep the surplus cold (and ideally in an airtight box).
Find the brewing guide on our blog post: English amber beer recipe - The Rolling Beers Mag (rolling-beers.com)
If you don't have brewing equipment yet, the Brew in Bag kits offer all the necessary equipment.
Pack content
Profile: Spicy, earthy, herbal
Le houblon East Kent Golding (EKG) est nommé à juste titre le roi des houblons anglais.
Il a un profil aromatique étonnant : épices, miel mais également des notes de thym et de lavande. Légèrement amère, avec un caractère doux, la saveur est autant terreuse que mielleuse.
Le EKG est utilisé en post-houblonnage, mais également comme houblon amérisant.
Il est souvent entendu qu'il n'y a pas de meilleur houblon pour une IPA authentique ou pour une Bitter anglaise.
- Alternative possible : Fuggles
Technische Daten
- Houblon
- en pellets
- Type
- double emploi
- Origine
- Anglaise
- Année de récolte
- 2022
- Taux d'acide alpha
- 5,7%
- Style de prédilection
- Pale Ale
- Style de prédilection
- ESB
- Arômes
- Herbal
- Arômes
- Earthy
- Arômes
- Spicy
Profil: Fruchtig, Malz
Die London ESB Hefe wurde aus der Lallemand Hefebank selektiert um eine Reihe von sauberen, gut ausgewogenen, aromatischen englischen Ales mit moderater Alkoholproduktion zu produzieren. London ESB bietet die angemessene Gärung und die richtigen aromatischen Profile für Extra Special Bitter Stile, sowie Pale Ale, Bitter und andere traditionelle englische Biere.
Sedimentation: mittel
Enddichte: mittel
Gärungstemperatur: 18-22 °C
Dosierung: 50-100 g/hl
Substitute : WLP007, Wyeast 1098, Wyeast 1968
Technische Daten
- Arome
- Fruité
- Style de prédilection
- ESB